Valmis on saanud täispikk dokumentaalfilm allveeorienteerumisest „Kutsuv Kevad“ (Üks kadunud  „Nooruse“ lugu).  

Viitna järvede rohelusest leiab Mark Pusta kümnekonna aasta pikkuse allveeorienteerumise loo.  Allveelugu, mis 1984 aastal kevadega algab ja mis 1993. aasta sügisel koos Allveemaja põlemisega  Pikkjärve kaldal otsa ootamatult saab ning nii saab ühtlasi otsa ka pikemaks ajaks Eesti  allveeorienteerumise kuldaeg. Mark Pusta poisslaps leiab 1984. aasta kevadel ajakirjast  „Kehakultuur“ ülevaateloo allveeorienteerujast nimega Anatoli Dalidovitš. Mark väntab Viitnale ja  leiab Anatoli järvesilla peal treeningut tegemas. 1991. aasta kevadel Mark avastab taas Viitnal  järvekaldal allveeorienteerujast mehe ja naise, kes seal treenivad. Kuum allveelugu saab jätku ja  kestab kuni 9. oktoobrini 1993. aastal kui Allveemaja Pikkjärve kaldal maha põleb õnnetult ja lõppeb  ka Eesti allveeorienteerumise kuldaeg. Kolmkümmend aastat hiljem, 2023 aasta sügisel kohtab Mark  täiesti juhuslikult Viitna kõrtsi ees ühte allveeorienteerujat ning algab kõrtsi sees tuline vestlus, mis  filmivaataja kaugest minevikust allveeorienteerumise tänasesse päeva toob.  

Film tutvustab väga põhjalikult meie kunagist eliitala. Ala, mille õitseaeg jääb meil kaugemasse  minevikku ja millest meil tänapäeval eriti ei teata, sest suurest, selle spordiala tipust me juba pikemat  aega kadunud ja taandunud oleme, aga kuhu me tagasi taas tahame jõuda ja pöörduda.  

Filmitegijad on: Marek Vahula: produtsent, režissöör, stsenarist, helilooja, kaasosatäitja; Eduard  Kuzovlev: pianist; Jaanus Karlson: helirežissöör; Kaameramehed: Sander Gering ja Karl-Robert Kurm;  Monteerija: Meelis Meilbaum. 

Osatäitjad: Mark Pusta poisslaps: Armand Gudmundur Mets; Mark Pusta noormees ja täiskasvanu:  Marek Vahula; Anatoli Dalidovitš: Vladimir Kunitsõn; Allveeorienteerujast mees: Georg Veevo;  Allveeorienteerujast naine: Carmel Uibopuu; Treener Ott Ernesaks: Hannes Tiinas.  

Esilinastus: Kinos Artis, 2. märtsil 2024. algusega kell 13.00 ja saalis nr. 2. Toimub kohtumine kogu  Filmimeeskonnaga.  

Filmi pikkus: 1.18.14.  

Filmi žanr: Spordifilm.  

Treileri link: www.youtube.com/watch?v=WHkobxF_261 

Tootjafirma: Märtsifilm OÜ.  

Uudisnupu koostas: Marek Vahula. 

11. detsembril, 2023. aastal.